Faalangst, toetsvrees en (leer)belemmerende gevoelens

Faalangst

Niet meer (durven) kiezen of faalangst Het niet meer (durven) kiezen of in zijn negatieve vorm faalangst is een al te veel voorkomend fenomeen bij lerende kinderen. Een keer iets niet durven of een beetje tegen dingen opzien is vrij normaal. Al het onbekende moet verkend worden en dat gaat niet altijd zonder een gezonde portie spanning. Ons lichaam en onze geest zijn daar tenslotte ook voor toegerust. Het wordt wat anders als kinderen structureel voor allerlei zaken en daarbij ook de reeds bekende dingen angsten gaan opbouwen. Er kan dan een vicieuze cirkel ontstaan, waar het kind noch op eigen kracht, noch met hulp van zijn of haar directe omgeving uitkomt. In die gevallen kan het noodzakelijk zijn op een structurele manier te leren omgaan met de zaken die tot deze keuzeonbekwaamheid of faalangst konden leiden. Ook voor kinderen voor wie 'het allemaal niet zo uitmaakt' is deze begeleiding uitermate goed geschikt. Wij bieden begeleiding aan waarin de elementen voelen, denken, kiezen en keuzes uitvoeren centraal staan. Mocht u meer willen weten, dan kunt u ons bellen of een mail sturen naar: faalangst@rtpbrielle.nl

De Sedona Methode

Faalangst loslaten kun je leren!
De Sedona Methode® is een krachtige, makkelijk te leren methode voor kinderen en volwassenen om belemmerende gevoelens, gedachten en overtuigingen achter zich te laten. Simpel en effectief!

De Sedona Methode®

Je doel bereiken
Onze emoties creëren onze gedachten en die zorgen ervoor dat we actie onder-nemen of dat juist niet doen. Zodra je hebt geleerd om belemmerende gedachten en emoties los te laten, creëer je een stevige en positieve mentale houding. Die hou-ding helpt je om succesvol te zijn op het gebied van relaties en gezondheid.

Vele technieken
Er zijn inmiddels vele technieken en cursussen, waarin je wordt geleerd stress te beheersen, maar zou je niet liever leren loslaten, zodat er geen stress ontstaat?

Nieuwe energie
We kennen veel emotionele situaties die bijzonder onaangenaam zijn en die ons het gevoel kunnen geven dat we geen controle hebben over ons leven: boosheid, angst, verdriet, falen en vul zelf maar aan. Deze emoties kunnen leiden tot dieperliggende lagen van machteloosheid, schaamte of hulpeloosheid. Het goede nieuws is dat als je het leert 'releasen' (loslaten) zelfs deze diepgewortelde traumatische toestanden kunnen plaatsmaken voor nieuwe energie.

Angsten en gevoelens van falen
Twijfels en angsten maken dat je je defensief opstelt en die houding maakt dat je je bezighoudt met datgene wat je niet wilt. Je trekt het als het ware aan: 'Fear and it will appear...' Op het moment dat je angsten loslaat en je de defensieve houding laat gaan, zijn oplossingen zichtbaar in plaats van de problemen en ga je je richten op hetgeen je wel wilt.

Innerlijke rust
Crisis en noodgevallen kunnen altijd en overal voorkomen. Als je hebt geleerd de Sedona Methode toe te passen ben je beter voorbereid op noodsituaties. Je bent dan in staat kalm en rustig te blijven, wat je in je leven ook tegenkomt.

Faalangst
Ook jonge kinderen kunnen op school of elders al worstelen met gevoelens van incompetentie zich uitend in faalangst of een zekere teruggetrokkenheid. Maar gelukkig kan ook kinderen geleerd worden los te laten. Zij hebben het voordeel dat zij nog geen berg aan belemmerende emoties en overtuigingen hebben opgebouwd in hun korte leventje.

Liefde en geluk
Van nature zijn we vredelievend en gelukkig. Gedachten en emoties kunnen dit echter verstoren. Wanneer je niet meer vastzit aan al die emoties en overtuigingen merk je dat je meer liefde en geluk aantrekt.

Leer los te laten
Sommige mensen onderdrukken de hele dag hun gevoelens en sjouwen rond met belemmerende overtuigingen en denken en piekeren wat af! Het is geen wonder, dat ze aan het eind van de dag, of al eerder, doodmoe zijn. Leer te releasen en je zult zien dat je meer rust en energie hebt!

Herkenning en erkenning
Als je voor jezelf of je kinderen iets herkent in dit verhaal, hoop ik je een keer te ontmoeten en te spreken en kunnen we samen bekijken wat de Sedona Methode voor je kan betekenen.

EmotieRegulatieTherapie
Een protocollaire manier om emoties niet de overhand te laten nemen of ons leven dusdanig in de war te (blijven) sturen is de EmotieRegulatieTherapie (ERT). Ook hierin worden Neurolinguïstische Programmering en de Sodana Methode toegepast.

Hartelijke groet en wellicht tot ziens!

Kees Zwaan
Coach
NLP Master Coach
Sedonamethode